Sve što treba da znate o botoksu

Botulinski toksin

O botoksu ili „holivudskom“ tretmanu danas se priča više nego ikada. Iako se botulinski toksin uspešno koristi više od 20 godina u medicinske svrhe, širu popularnost stekao je tek kao jedan od najefikasnijih tretmana podmlađivanja.

Šta se dešava tokom tretmana botoksom?

Tretmanom botoksom ublažava se aktivnost mišića u tretiranoj regiji čime se automatski smanjuje i nabiranje kože te regije te dolazi do smanjenja produbljivanja bora i postepeno do njihovog ispravljanja.

 

Takođe, u današnje vreme je veoma popularna primena botoksa radi smanjenja prekomernog znojenja. 

Kako izgleda tretman?

Tretman je veoma jednostavan. Njemu prethodi stručni pregled lekara nakon čega se botulinski toksin aplikuje u tačno određenim dozama. Dužina trajanja tretmana je nekoliko minuta i nema vidljivih znakova da je rađen tretman. Nakon tri do četiri dana počinje da se vidi efekat tretmana a pun efekat se postiže nakon sedam dana.

Sinergistički efekat sa drugim tretmanima

Botulinski toksin se može kombinovati i sa hijaluronskim filerima, mezoterapijom hemijskim pilinzima radi postizanja optimalnih rezultata.

Takođe, u današnje vreme je veoma popularna primena botoksa radi smanjenja prekomernog znojenja. 

Budite oprezni

Budite oprezni pre nego što odlučite prepustiti svoje zdravlje i izgled u nečije ruke. Botulinski toksin mogu aplikovati isključivo posebno edukovani lekari. Radi se o medicinskim procedurama za koje je potrebno savladati tehniku i imati neophodno znanje o anatomiji lica i promenama koje se dešavaju s godinama. 

Postoji mnogo prilika za grešku i razne komplikacije koje mogu nastati ako tretman izvodi nestručna osoba – od asimetričnosti lica, pa do ozbiljnih zdravstvenih problema od kojih se neki kasnije ne mogu popraviti.

Sve informacije i zakazivanje besplatnih konsultacija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *